您的浏览器Javascript被禁用,需开启后体验完整功能, 请单击此处查询如何开启
网页 资讯 视频 图片 知道 贴吧 采购 地图 文库 |

中考英语词汇与语法强化训练(9)-word_中考_初中教育_教育专区

人阅读|次下载

中考英语词汇与语法强化训练(9)-word_中考_初中教育_教育专区。语法与词汇(9) Ⅰ、Choose the best answer.(选择最恰当的答案,用 A、B、C 或 D 表示填入括号内) (共 20 分) ( )1.The lift is ________


语法与词汇(9) Ⅰ、Choose the best answer.(选择最恰当的答案,用 A、B、C 或 D 表示填入括号内) (共 20 分) ( )1.The lift is _________useful tool in our daily life. A. a B. an C. the D. / ( )2.Mrs. King is a Japanese living in Shanghai for three months, so she can speak only _____ Chinese. A. few B. a few C. little D. a little ( )3.It’s best to go for picnic in spring. It’s _____ cold _____ hot. A. both, and B. either, or C. neither, or D. neither, nor ( )4. The teacher tell us _______ everything in the classroom clean just now? A. making B. made C. make D. to make ( )5.You couldn’t let Tony carry so heavy box because he is ____ boy. A. a 11-year –old B. a 11-years –old C. an 11-year-old D. an 11-years-old ( )6. If we want to learn English well , we should spend as much time as we can ______ English. A. reading B. to read C. reading D. have read ( )7. Neither I nor she ________ a doctor. A. is B. am C. are D. to be ( )8. Is there ______ in today’s evening news? A. important something B. important anything C. something important D. anything important ( )9.Ted's quite ______ physics,but he never drops it. 第1页 A.tired of B.interested in C.good at D.weak in ( )10. My father _________ one hundred yuan for this tool because he think it's_________. A.cost;dear B.paid;interesting C.took;good D.spent;useful ( )11.Do you know ________? A. what colour the carpet is B. the carpet is what colour C. what colour is the carpet D . is the carpet what colour ( )12.Arriving late, he quietly sat at the back, ________ his notebook and began to write. A. took away B. took down C. took off D. took out ( )13. I _________ him to call you as soon as he _________. A. ask, comes B. ask, will come C. will ask, comes D. will ask, will come ( )14. --Must I fix the tape now? --No, you ________. You may do it later. A. shouldn't B. mustn't C. needn't D. can’ t ( )15. _________ the time I got the cinema, the film had already begun. A. In B. Before C. By D. During ( )16.I don’t feel like _________ just now. A. to study B. study C. studying D. studied ( )17.Of all the four dresses, which do you think is ________? A. most beautiful B. the most beautiful C. more beautiful D. the more beautiful ( )18. Her mother is ill, so she is going to _________ her in the hospital. 第2页 A. look for B. look after C. look on ( )19. —________ bad weather! D. look at —Yes,and it will last _________. A. What a;two days B. How;for two days C. What;two days D. How;two days long ( )20. —Lucy didn't come to the office yesterday,did she? —_________,though she was not feeling very well. A.Yes,she did B.No,she didn't C.Yes,she didn't D.No,she did Ⅱ、Complete the sentences with the given words in their proper forms.(用括号中所给单词的 适当形式完成下列句子)(共 6 分) 1. His grandma is ________ person among those old ladies. (health) 2. What’s wrong with you? You often look ________. (sleep) 3. To the doctor’s surprise, the patient’s eyes were ________ open. (wide) 4. Today our life is full of ________. (happy) 5. I can say he found it ________. (accident) 6. He said the whole story from ________. (memory) Ⅲ、Rewrite the sentences as required.(按要求改写句子,每空格限填一词)(共 10 分) 1. Tom’s grandfather died 10 years ago. (保持句意不变) Tom’s grandfather has been ________ ________ 10 years. 2. He goes to visit his grandparents twice a week. (对划线部分提问) ________ ________ does he go to visit his grandparents? 3. Your dormitory is very bright. (改为感叹句) ________ ________ your dormitory is! 4. He told us nothing about America yesterday. (改为反意疑问句) He told us nothing about America yesterday, ________ ________? 5. Tom said:‘ I will go to the park tomorrow.’ (改为宾语从句) Tom said ________ ________ go to the park tomorrow. 第3页 参考答案: I、 1.B 2.D 3.D 4.D 5.B 6.A 7.A 8.D 9.D 10.B 11.A 12.D13.D14.C 15.C 16.C 17.B 18.B 19.C 20.A II、 1.the healthiest 2.sleepy 3.widely 4.happiness 5.accidently 6.memorize III、 1.away, for 2.How, often 3.How, bright 4.didn’t, he 5.he, would 第4页
+申请认证

文档贡献者

93039 43441 1.3
文档数 浏览总量 总评分

喜欢此文档的还喜欢